Kopi Kelapa Dara

Kopi Kelapa Dara
Sesuai untuk lelaki dan wanita - 1 paket sehari
Code: KKD
RM: 40.00

Krimer Kelapa Dara
Minyak kelapa dara mengandungi asid laurik dan asid kaprik yang amat berguna dalam tubuh. Kedua-duanya digunakan oleh tubuh untuk membuat ‘fatty acid derivative’ yang dipanggil monolaurin dan monocaprin. Ianya bersifat antiviral, antibakterial dan antiprotozoal yang digunakan untuk memusnahkan lapisan lipid dan phospholipids pada envelope virus yang menyebabkan disintegrasi envelope berkenaan. Minyak kelapa dara mampu mengaktifkan atau melancarkan sistem metabolisma, menyokong sistem imunisasi tubuh, mengurangkan risiko sakit jantung, memperbaiki sistem penghadaman, mempertingkatkan tenaga harian, mengatasi tiroid, diabetes, kelesuan, menurunkan berat badan dan mengembalikan keremajaan kulit.

American Ginseng
American ginseng telah dibuktikan berjaya meningkatkan potensi seksual lelaki. Pengkaji mendapati ginseng mengandungi bahan tertentu yang meransang penambahan keaktifan hormon seks sekaligus menambah kekuatan lelaki dalam menjalankan tanggungjawab sebagai suami. Di Rusia, doktor mendapati bahawa ginseng dapat mengubati pesakit yang menderita akibat kemandulan. Ginseng juga berkesan terhadap kaum wanita dengan menetapkan kitaran haid mereka tetap pada masanya.

Horny Goat Weed
Horny goat weed atau nama saintifiknya epimedium sagittatum adalah antara herba yang bertindak sebagai agen afrodisia yang boleh meningkatkan keinginan seks termasuk menambah penghasilan libido bagi lelaki dan wanita, memperbaiki tahap ereksi lelaki, memperbaiki keinginan terhadap seks, melegakan kelesuan dan membantu melegakan gejala akibat menopaus bagi wanita seperti kemurungan, kurang minat terhadap seks dan kekeringan faraj.

Tribulus Terrestris
Di Eropah, tanaman yang juga dikenali sebagai Puncture Vine atau Caltrop ini telah digunakan sebagai herba stimulan untuk meningkatkan libido (kemampuan seksual) lelaki dan wanita sejak berabad-abad yang lalu. Tribulus juga digunakan sebagai ubat hati, ginjal dan saluran pencernaan. Tribulus dapat membantu masalah seksual kerana memiliki komponen yang disebut ‘protodioscin’. Zat ini akan diubah menjadi hormon dehidroepiandosteron atau DHEA yang merupakan stimulan untuk penghasilan hormon testosteron dan estrogen.

Ginkgo Biloba
Ginkgo biloba digunakan dalam perubatan tradisional untuk memperbaiki proses peredaran darah dan menguatkan daya ingatan. Ginkgo digunakan secara meluas di Jerman dan Perancis untuk penyakit Alzheimer dan penyakit lain berkaitan otak dan mental. 2 komponen penting dalam ginkgo adalah flavonoid dan terpenoid. Flavonoid mempunyai kesan antioksidan yang berpotensi untuk melindungi saraf, otot jantung, saluran darah dan retina daripada rosak. Manakala terpenoid memperbaiki pengaliran darah dengan mengembangkan saluran darah dan mengurangkan kelekitan platlet. Ginkgo juga meningkatkan aliran darah ke penis seterusnya menyokong dan mengekalkan ereksi apabila mendapat rangsangan seks.

Saw Palmetto
Saw Palmetto digunakan secara meluas untuk merawat masalah seksual yang berkaitan dengan simptom pembesaran prostat, masalah berkaitan sistem urinari, batuk dan sesak nafas. Saw palmetto juga popular sebagai herba untuk pembesaran payudara, tenaga seksual, penyeimbang metabolisma, penaik selera makan dan juga untuk penghadaman. Kajian di US telah membuktikan saw palmetto begitu berkesan dalam melegakan simptom Benign Prostatic Hyperplasia (BHP). Simptom BHP termasuk kekerapan kencing yang sukar dikawal dan kesakitan ketika kencing.

Posted in |

0 comments:

Borang Pesanan

Nama:
Item Code:
Handphone No
Email Address
Address
Payment Via: CIMB
MBB
Post Via Poslaju
Pos Express
Pos Biasa
Self Collection

free forms